Bądź na bieżąco,

zapisz się na newsletter

nie teraz nie, dziękuję
Moje konto Moje konto
Koszyk jest pusty
Szybki kontakt

Tel. 733 483 593

       ksiegarnia@e-biblijna.pl

Czynne Pn-Pt
9:00-16:00.

Koszalin 75-132

Jemy zboża na śniadanie

12.20
Dodaj do ulubionych Negocjuj cenę

Na stanie: 3 Na wyczerpaniu

Czas dostępności: Dostępny od ręki

Opis produktu Jemy zboża na śniadanie

Autor:  Katharina Gustavs
Ilość stron: 64
Format: 16 x 21,5 cm
Oprawa: miękka

Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. z kukurydzy czy owsa w postaci płatków śniadaniowych. Ale czy rzeczywiście są one pełnowartościowe? Otóż wiele z nich traci swoje wartości odżywcze, zanim jeszcze zdążymy je przygotować i zjeść. Wiele produktów jest też zjełczałych lub przetworzonych do tego stopnia, iż raczej przysparzają problemów zdrowotnych aniżeli korzyści.

W przeciwieństwie do tych pokarmów świeżo zmielone pełne ziarno dostarcza naturalnego zestawu substancji odżywczych. Pod względem doskonałości naturalnego opakowania żaden owoc czy warzywo nie może się równać ze zbożem. Można je przechowywać przez długie miesiące i dopiero po jego otworzeniu (w procesie przetwarzania czy rafinowania) następuje utrata wartości odżywczych. Z tego względu najlepiej jest kupować zboża w pełnej postaci i mielić je na bieżąco w domu. Autorka opisuje, jak kupować, przechowywać i przygotowywać pełne ziarno, aby przyrządzić pyszne tradycyjne dania z różnych stron świata.

Masz pytania?

:
:
:
:

Poleć produkt

:
:
:

Błąd?

:
:
: